אמנות הבישול הצמחוני
“מתכונים שיש בהם לגרות אפילו אוהבי בשר” – (פייננשל טיימס)
“600 מתכונים המסבירים כיצד להפוך ירקות פשוטים
של יום-יום למאכלים מגרים , תאווה לחיך – (ווג)
“יצירת מופת של ידע מקצועי , שאשפי-מטבח רבים
ימצאו מרתקת בתוכנה” – (קולינאריאן-בטאון אשפי-המטבח)
“ספר יפה זה עושה שמות בדעה המקובלת , כאילו הבישול
הצמחוני חייב להיות דל בהכרח” – (האוז אנד הום)
זהו רק חלק השבחים שהורעפו על ידי עתונות העולם
על ספרם של וולטר את גני פליס – “אמנות הבישול הצמחוני”
בשנת 1933 , עם עלות הנאצים לשלטון , יצאו וולטר את
גני פליס את גרמניה ופנו לחיות באנגליה . מאחוריהם השאירו
שני מסעדות צמחוניות בעיר קלן , מסעדות “ווגה”
שנודעו בגרמניה כולה . מסעדות אלה נפתחו מחדש ב – 1933
בלונדון , וארחו במרוצת 30 שנה את מיטב המדינאים , הסופרים ,
השחקנים והספורטאים של בריטניה .
הספר “אמנות הבישול הצמחוני” הוא פרי הנסיון העשיר
שהצטבר . אולם לנסיון קדמה ההשכלה ” גני פליס
למדה את תורת התזונה בהדרכתו האישית של ד”ר בירכרבנר
המפורסם , בסנטוריום של זה בשווייץ . וולטר פליס
זכה במדליית-זהב באולימפיאדת בתי-המלון , “הוטל-אימפיה” .
למד את אשפות המטבח בארצות-הברית ובשנת 1954
שניהם נסעו על פני ארצות רבות ואספו מתכונים מקוריים
שיש בהם לחדש , לגוון ולהעשיר את הבישול הצמחוני .
מחיר : 39.99 (כולל משלוח)