ארבעים עד ארבעים
הספר 40 עד 40 יוצא לאור כאשר מסעדות רבות וטובות סוגרות את שעריהן , התחלופה במקומות העבודה
רבה , ואולי זה העיתוי המתאים ביותר לספר על דרכם של העוסקים במקצוע , תוך ציפייה ואמונה שהעתיד
יהיה טוב יותר
הספר מביא את הסיפור ואת תביעת האצבעות של 40 שפים צעירים , עד גיל 40 , המפורסמים כאן לפי סדר
ה – א-ב של שמות המשפחה . כל ארבעים השפים יחד , תמונתם הכוללת היא המבטאת את מה שניתן יהיה
לעשות בשנים הקרובות בענף תזזיתי כמו ענף המסעדות והקייטרינג הישראלי , בתקווה ששנים אלו תהיינה
שקטות
חלקם של השפים המתפרסמים בספר זה היו תלמידים ומתמחים של השפים המובילים בארץ , אלו שסיפורם
מופיע בספר מטבח השף שיצא לאור בשנת 1999 . מאז רכשו הצעירים שפה משלהם , פיתחו את המיוחד
להם , ועדיין הם מכירים תודה לאלו שקידמו אותם במקצוע , לימדו אותם את הרזים ושוקדים לשמור על קשר .
הבחירה של 40 שפים לספר , מסעדנים ומפעלי שרות קייטרינג , לא היתה קלה . הרשימה הראשונית
היתה ארוכה הרבה יותר וצריך היה לבחור , מפאת קוצר היריעה . כדי להגיע לרשימה שתייצג בצורה טובה
ביותר את אנשי המקצוע הצעירים פניתי לדור הוותיק יותר , גם עם לא תמיד מבוגר בהרבה . פניתי לאותם
שפים שרבים מהם שימשו מודל לחיקוי , ועד היום מעידים עליהם שהם המנטורים , החברים ובעלי הסמכות .
פניתי אל חיים כהן , חני פרבר , ארז קומרובסקי , שלום קדוש , יונתן רושפלד ואבי שטייניץ . תודה מיוחדת
שלוחה לכל אחד מהם על ההתייחסות המהירה , על האכפתיות ועל הרצון הטוב , על העזרה ועל העצות המועילות .
לאחר שהשלמנו יחד את הרשימה אני בטוחה שנוספים היו עומדים בקטגוריה של בשלנים מעולים , אך
כאמור , האילוצים הכריעו . אגב , אחד הדברים המאפיינים את הרשימה הוא מספרן הגדול של הנשים הנכללות
בו , ללא כל אפליה מתקנת , הן פשוט מעולות
מחיר :39.99 (כולל משלוח)