בישול איטלקי
מתוך הספר…. הקדמה…
חמודים האיטלקים האלה . הצפוניים עם המבטא המעוגל , שנמצאים על יד הגבול
האוסטרי , ייקים כמעט , בזים לנפוליטנים הממזרים לא פחות מאשר הדרומיים חמי
המזג , הבזים להם . אבל אלה כמו אלה מתייחסים ברצינות תהומית לקפה שלהם ,
ליין ולאוכל שעל הצלחת . האספרסו יהיה גם כאן וגם שם כמה טיפות של נוזל שחור
סמיך ומר , והאויב יהיה אצל כולם זה שבישל יותר מידי את הפסטה .
ארץ גדולה , ארוכה , מפולגת , חסרת סבלנות , עם היסטוריה מפוארת של בישול . עם אוהב חיים
ולמוד סבל , שמפליא ליצור ארוחות מרגשות ממצרכים יומיומיים . אנשים שיתפשרו עם
פאשיזם ועם קומוניזם , עם מאפיה ועם שביתות , אבל לא עם שמן הזית והעגבנייה והיין
האדום .
שכנים שלנו , על חופי הים-התיכון , שהמטבח שלהם התפשט בכל העולם , ורק אלינו הוא מגיע
כל כך לאט ובאופן כל כך חלקי ולא מספק .
אנחנו מנסים בספר זה לקרב אלינו את המטבח האיטלקי המפואר הזה , שמתאים כל כך
למזג-האוויר שלנו , למה שצומח כאן , למה שמוצאים בים , במכולת ואצל הקצב . ואולי גם
להעביר , חוץ מהמתכונים , משהו מחדוות האכילה של האיטלקים .
מאת : ישראל אהרוני , שאול אברון
שנה :
הוצאה : מודן
סדרה :
עמודים : 219
מחיר : 39.99 (כולל משלוח)