במטבח הצרפתי
מתוך ההקדמה של הספר….
…אין לי כמובן כל כוונה להמציא את המטבח הצרפתי , הוא קיים שם כבר מאות
שנים . רוב המתכונים בספר הם נכסי צאן ברזל של המטבח הצרפתי על אזוריו
השונים . חלקם מתכונים עממיים וקלאסיים , וחלקם של שפים גדולים , ורובם
עברו את ה”פילטר” שלי – המגע שלי שגובש ועוצב אחרי הרבה בישולים
ונסיונות שהיו מנת חלקם של חברים , בני משפחה ואורחי .
השתדלתי להביא לכם את המתכונים הטובים והמגוונים ביותר . חלקם
פשוטים מאוד , ביתיים , כפריים ; ואחרים מורכבים יותר , מתוחכמים ושייכים
לבישול העילי .
כדרכי , לא נתתי למגבלות של כסף , זמן וחומרים לעמוד בדרכי . הבישול דורש
השקעה ומאמץ , ורק כך אני יכול להביא אליכם את המטבח הצרפתי במיטבו ,
בלי פשרות וקיצורי דרך , כדי שתרגישו לרגע כמו בצרפת , ובצרפת – כמו הצרפתים .
תנו כבוד לאוכל שאתם מכינים , השקיעו בו כדי שייצא טוב ככל האפשר , ותיהנו .
(ישראל אהרוני)
מאת : ישראל אהרוני
שנה : 1995
הוצאה : אדם
סדרה :
עמודים : 313
מחיר : 39.99 (כולל משלוח)