גבינה – עוגות וקינוחים
בספר כ-50 מתכונים להכנת עוגות וקינוחים מגבינה , אלו שהטועמים
אהבו במיוחד . כל מתכון מלווה בצילום וגם בטיפ , שיעזור לא רק בעת
הכנת אותו מתכון .
חלק מהעוגות סמיכות , באחרות המרקם עשיר וקרמי , כמעט כמו קרם
סמיך , וישנן אלו הקלות והאווריריות . לעוגות בכל אחד מהמרקמים
יש “שבויים” , אלו שלא יחליפו אותן באחרת . מכאן שאין עוגת גבינה
אולטימטיבית אחת , גם עם ההבדל ברשימת החומרים קטן , הטעם
והמרקם שונים . צריך לנסות ולבחור את המועדפות .
כמו מאפי שמרים , גם עוגות גבינה אפויות מפחידות חלק מהאופים
וחבל . אחת הדרכים הקלות להתגבר היא להתחיל מעוגות לא אפויות ,
כמו עוגת הגבינה הנפוצה ביותר בארץ , בציפוי פירורים , שאפשר להכין
מעוגיות חמאה באיכות טובה . לבסיס ישמשו בצקים שונים – פריך ,
שמרים , פילו , עוגיות מרוסקות במגוון טעמים ואפילו אטריות קדאיף .
לעוגות גבינה מותר להיות לא מושלמות לאחר האפייה , מתקנים בעזרת
הציפוי – מרנג אפוי , פירות טריים חתוכים או מרוסקים , טריים או
משומרים , קצפת , שוקולד מומס או רוטב טופי .
בפרק הקינוחים בספר מככבים פירות , כמו תותים , אגסים , תאנים
מיובשים וגם ערמונים , עם הרבה שמנת ויוגורט .
מאת : אלינוער רבין
שנה : 2012
הוצאה : קוראים הוצאת ספרים
סדרה :
עמודים : 92
מחיר : 39.99 (כולל משלוח)