גג חמישים שקל
גג חמישים שקל נולד בעיצומו של המיתון
הכלכלי ב-2002 , כטור שבועי שהתפרסם באתר האינטרנט ynet
תחת שם העט איילת בן-יוסף . ברוח התקופה ההיא זכה הטור
הפרקטי , והארוחות הטעימות והזולות שהציע , לפופולאריות רבה .
“כלכלת המטבח” בספר זה היא הערך המוסף הייחודי שלו : הוא
מאפשר תכנון של ארוחה מלאה (מהמנה הראשונה ועד לקינוח)
לארבעה עד שישה סועדים , תוך חיסכון ניכר בקניית המצרכים ,
בבישול ובאירוח . מחירם של כל המרכיבים לארוחות בספר אינו
עולה על חמישים שקלים בסך הכול , הם זמינים לקנייה בכל מרכול ,
וזמן ההכנה של כל מתכון אינו עולה על 30 דקות .
הספר הזה מיועד לא רק לבשלנים , אלא גם לאנשים שלא אוהבים
לבשל , לאנשים שלא יודעים לבשל , לאמהות ולאבות שחייבים להכין
משהו לגוזלים הרעבים , לרווקים שבאים הביתה בסוף יום העבודה
ורוצים משהו חם וביתי , לכל מי שרוצה להכין אוכל ממש שיש בבית
או במכולת שבשכונה .
הארוחות בספר הן “אוכל של בית” , אוכל יומיומי ישראלי , שיכול
להשתלב במהירות בכל מטבח . הוא עשוי ממרכיבים המצויים אצלנו
בשפע , וקל להכנה גם כשטורחים סביבו לקראת אירועים מיוחדים .
ענבל קליין היא בשלנית , עיתונאית אוכל ועורכת מדורי אוכל בגלובוס , ynet ובאתרים
אחרים . רעיה ואם לשתיים מתל אביב . גג חמישים שקל הוא ספרה הראשון .
מאת : ענבל קליין
שנה : 2007
הוצאה : משכל – ידיעות אחרונות וספרי חמד
סדרה :
עמודים : 183
מחיר : 39.99 (כולל משלוח)