הכל בסיר אחד
היין משכר את הבשר , המשפיע מטובו על תפוחי-האדמה
שתובלו ברוזמרין , שהעשיר את ירקות השורש… והכל ביחד צוהל
ומבעבע , מעלה ניחוחות ומבשם את השולחן לכבוד סעודה
שחגגה לה יחדיו בסיר אחד גדול .
קדירות בבישול ארוך ובבישול קצר , לחימום בחורף ולארוחה
קלה בקיץ , גולאש וחמין , צלי וראגו , נזיד וטג´ין , עם עוף ובשר
וגם בלעדיהם , עם ירקות ונקניקים ופסטה – הכל בסיר אחד…
ובספר אחד .
“כשהכנתי את הספר הזה” , מספר בני סיידא , “יצאתי למסע
ארוך ומרתק : נזכרתי במטבחן של סבתי ואמי , במטבחיהן
של מסעדות כפריות בטורקיה , טוסקנה , יוון , נפולי , פרובנס ,
בודפשט , מצרים ועוד . ניחוחות התבשילים העלו בי זיכרונות
וגעגועים לטעמים , למקומות ולאנשים , את כל אלה השתדלתי
להביא גם לכם כאן.”
בני סיידא הוא מחברם של ספרי בישול רבים , שזכו למעריצים
בזכות הדיוק במתכונים , קלות ההכנה והתוצאות המלהיבות .
מספריו :”רק מרק” , “קציצות” , “ברגע האחרון” , “הפשטידות של
בני סיידא” ועוד – כולם ראו אור במודן .
מאת : בני סיידא
שנה : 2006
הוצאה : מודן
סדרה :
עמודים : 196
מחיר : 39.99 (כולל משלוח)