מאכלי עדות
בארץ ישראל התקבצו קהילות יהודיות מגלויות שונות ובה הן הקימו את
ביתן . המסורת שהביאו עמן כללה גם מנהגי אכילה , שחלקם הגדול נשמר
בארץ עד היום . במהלך כתיבת ספר זה פגשנו אנשים בני עדות שונות וראיינו
אותם , במטרה ללמוד על המאכלים שמקורם בארץ מוצאם .
כל התבשילים מובאים בספר בצורתם המקורית וחושב בהם ההרכב התזונתי
למנת-תבשיל אחת , הכוללת : קלוריות , חלבון , שומן ופחמימות . הושם דגש
מיוחד במזונות השונים באופן הכנתם בקרב בני העדה .
הספר מאכלי עדות המדריך התזונתי מיועד לחובבי הבישול – להכנת
תבשילים אהובים ומוכרים מבית אמא , סבתא או השכנה ממול ; לדיאטנים
ואנשי מקצוע בתחום התזונה – להכרת מנהגי האכילה של בני העדות השונות ,
ככלי להערכה תזונתית של האוכלוסייה המגוונת הנמצאת בטיפולם במסגרות
השונות . (בתי חולים , מרפאות בריאות הציבור , קופות החולים ועוד) ; ולאלה
הרוצים לרדת במשקל (ועדיין ליהנות ממאכלי הבית) – עבורם נבנו דיאטות
לדוגמה המורכבות מתבשילים המופיעים בספר . אפשר לבחור תבשילים אחרים
מתוך הספר שהרכבם התזונתי זהה או דומה לזה שבתפריטים המוצעים ,
וליצור תפריט לפי טעם אישי .
נורית כהן , מנהלת המחלקה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי אסף הרופא ,
משמשת יו”ר ארגון הדיאטנים הקליניים .
מאת : נורית כהן
שנה : 2008
הוצאה : כנרת , זמורה-ביתן
סדרה :
עמודים : 192
מחיר : 39.99 (כולל משלוח)