מדריך תזונה לרופאים
(מתוך הספר – הקדמה)
חוברת זו הופקה על ידי ענף בריאות הצבא במפקדת קצין רפואה ראשי , בשיתוף עם
מועצת אגוזי קליפורניה .
כתיבה ועריכה מדעית ע”י הדיאטניות הקליניות :
אורית מגלד בן אריה – מעוצת אגוזי קליפורניה .
קמ”א דנה לוי ינקולוביץ , קמ”א לובה מרדרפלד , קמ”א מיטל שחימוב – חיל רפואה .
פרק תזונה ובריאות השן נכתב ע”י ד”ר אריאל הירשהורן וד”ר ארבל שרן .
משתתפים :
מדור קידום בריאות , ענף ברה”ץ במקרפ”ר – רס”ן אפרת שרייר , סרן ד”ר ענת צוריאל – פרבר וסגן יערה
שנורמן .
רופא/ה יקר/ה
בחוברת זו אספנו וערכנו קובץ הנחיות תזונתיות . אשר נועדו לסייע לך במתן יעוץ תזונתי ראשוני בעת
המפגש הרפואי . מטרת חוברת זו הינה להעשיר את הידע שלך כרופא/ה במגוון מצבים רפואיים
המצריכים התייחסות תזונתית ולתת לך את הכלים להעניק למטופל מידע בסיסי בהתאם למצבו
הרפואי , במקביל לפגישה עם דיאטנית קלינית . יש לזכור , כי התזונה היא רק חלק מהטיפול , ואינה
באה להחליף טיפול אחר במידת הצורך (כמו תרופות , ניתוח , וכו’)
לתזונה תפקיד חשוב בשמירה על הבריאות ואיכות החיים , היא מסייעת במניעה ראשונית ושניונית
של מחלות . בחוברת זו תמצא/י את המידע הבסיסי בנושא תזונה בריאה וכן מגוון מצבים רפואיים
הניתנים למניעה או לטיפול בסיוע התזונה . אנו מקווים שתיעזר ותעשה שימוש רב בחוברת .
אנו במדור בריאות ובענף בריאות הצבא נשמח לעמוד לרשותך לצורך קבלת מידע נוסף .
בוא נצעד ביחד לעידן המניעה וקידום הבריאות ! , רע”ן ברה”ץ – סא”ל ד”ר עומר אנקול .
מאת :
שנה :
הוצאה : חיל רפואה , אגוזי קליפורניה
סדרה :
עמודים : 31
מחיר : 29.99 (כולל משלוח)