ספרים בזול
  • דף הבית – ספרים בזול
  • צור קשר – שרות לקוחות
  • תקנון ותנאי שימוש
  • איך קונים באתר ומדיניות משלוחים….
  • מי אנחנו ?
ממטעמי החלב

ספרי בישול

ממטעמי החלב

הקדמה :

זה בסיס המטבח שלנו .

רק לאחרונה שמתי לב מה כוללת רשימת הקניות השבועית המשפחתית שלי ,
ואני מצטטת : שני מכלי שמנת , שמנת מתוקה , יוגורט , גבינה כחושה
וגבינה צפתית , גבינת צאן , ריקוטה , חמאה וקשקבל .
כל אלה הם עיקרו של סל הקניות המשפחתי במטבחים רבים בישראל . הישראלי
הוא צרכן מושבע של תוצרת חלב , על כל סוגיה , וקל להבין למה : האקלים החם מכתיב
ארוחות קלות . הפרות והירקות המצויים בשפע הם בני לוויה נפלאים לכל מוצרי החלב . הגיוון
העצום והייצור המשוכלל מאפשרים שפע וזמינות ללא שמץ חשש היגייני ותברואתי , והמגוון הכן
גדל ומשתכלל מדי חודש . החשיפה המוגברת למטבחי העולם בשנים האחרונות הכניסה גם אל
מטבחנו מצעד שלם של מאכלי חלב חדשים , מפסטות ופיצות ועד לגבינות צאן מובחרות
בשמן זית , ולא לשכוח את מעדני היוגורט הטורקיים , קינוחי הריקוטה והמסקרפונה
האיטלקיים וכל מעדני הים התיכון .

גורם חשוב נוסף הוא המודעות הגוברת לתזונה נכונה , תשומת הלב למרכיבי
המזון , לערכו התזונתי ולהיותו של החלב מקור חשוב של סידן , ויטמינים ומינרלים .
החלב הרי המזון המושלם ביותר הקיים בטבע , והוא מכיל את כל אבות המזון בצורה
הקלה ביותר לעיכול . ערכו התזונתי של שומן החלב גבוה מאוד וכן זמינות הסידן ורמת
העיכול שלו . סידן מצוי בשפע בכל מוצרי החלב : יוגורט , לבן , גבינה . בשנים האחרונות
מודעים בבתי אב רבים למעלות האלה , ותזונה נכונה , מזון בריאות וסידן הם מונחים שגורים
בבחינת המזון הנכנס הביתה .

מבחר המוצרים העומדים לרשותנו היום הוא כזה , שיש בעיה אמיתית להחליט
איזה מהמתכונים השימושיים הרבים ייבחרו כדי להיכלל בספר זה . המדפים
משופעים במוצרי יוגורט וחלב ובמבחר רב של גבינות מקומיות – מחלומי ועד
למוצרלה ופרמזן , מגבינת שמנת ועד לגבינה הלבנה הישראלית המובהקת , המשמשת
בסיס למאכלים רבים , שלא לדבר על המגוון המפתה של גבינות צאן וגבינות מעובדות ומותכות .

גם אחוזי השומן הם כיום עניין לבחירה ולהעדפה , וההיצע הדיאטטי גדל מדי
יום . מאכלי חלב גם מעוגנים היטב במסורת היהודית , שהקדישה להם , מלבד
המגוון היומיומי , חג חשוב , וכמעט לכל עדה בארץ יש מעדני חלב המיוחדים לה .
אם מוסיפים לכך את קלות ההכנה , את הטעם המפתה ואת תחושת ההנאה והשובע
שבאכילת דבר נכון – מקבלים פרק חשוב במטבח המודרני העכשווי . בישראל של סוף
שנות התשעים אלה המאכלים המתאימים למבשל,מבשלת העסוקים : מה
פשוט יותר מעלה סיגר מוכן ועליו פרוסת גבינה בטיגון קצר ? מה מהיר ובריא יותר
ממעדן יוגורט עם תפוזים ? מה חמים ומשביע ואהוב יותר מפסטה ברוטב עשיר של
שלוש גבינות ? ומה ביתי יותר מבלינצס , שאפשר בקלות לצקת עליהם רוטב גרגרי
יער , כי יש היום בסופרמרקט גרגרים כאלה . השפע והגיוון מאפשרים מתכונים
כמו אומלט בגבינת צדר ואספרגוס , כי עומד לרשותנו אספרגוס קפוא בכל עונות
השנה . לפניכם , איפוא , מבחר מייצג המתחשב בהחלט בכל החידושים על המדף ,
מעגבניות מיובשות ועד לעלי צתרה טריים , אבל לא פוסח על נכסי צאן ברזל
כמו טוסט גבינה , פונדו , עוגת גבינה קלאסית וסלט יווני עתיר
פטה . גם מגוון הפשטידות והמאפים בספר זה נסמך על בסיסי גבינה ויוגורט .

ושוב – היה קשה לבחור . המתכונים שנבחרו ענו על קריטוריון
חשוב של הכנה מהירה וקלה . כולם הותאמו למשק הבית העסוק
והפעיל של שנות התשעים . כל המתכונים חושבו לארבע אנשים , אלא
אם נאמר אחרת . המרקים , הפשטידות , המאפים והעוגות
ישביעו שישה עד שמונה סועדים .

מלה אחת על קלוריות : את המתכונים המכילים שמנת חמוצה ,
חלב , גבינות לבנות ויוגורט אפשר לבצע בגרסה דלת שומן . אפשר גם
להמיר חמאה במרגרינה . כלל זה אינו מתייחס לאפיית
עוגות , שבהן שומן הוא חלק מתהליך האפייה . תמצאו בפרק זה גם
עוגות יוגורט ועוגות גבינה כחושה .

שיהיה בתיאבון … נירה רוסו

מחיר : 39.99 (כולל משלוח)

Related Posts

רזה לתמיד

בריאות, ספרי בישול, ספרי הדרכה, ספרי עיון

רזה לתמיד

מבשלים לפסח

ספרי בישול

מבשלים לפסח

טעמים ראשונים

בריאות, ספרי בישול, ספרי הדרכה, ספרי עיון, ספרים לקטנטנים

טעמים ראשונים

© ספרים בזול 2025
כול הזכויות שמורות לאתר ספרים בזול נא לקרוא את תקנון האתר תודה וקנייה מהנה