סושי
תרבות האוכל של יפן
“האורז מתקתק עם טיפת חמיצות , הדגים משאירים
בפה טעם מלא ומתוק , רוטב הסויה והאצה מוסיפים
מליחות , הג’ינג’ר מצדו מעניק מרירות והוואסבי
משלים את המעגל בטעמו החריף – אין שום דבר
הדומה לשילוב המושלם הזה . נא להכיר : הסושי” .
כך נפתחת ההקדמה לספר מרתק זה . החושף עולם
גסטרונומי הייחודי ליפן , ומעניק לקורא מתכונים
מגוונים הממחישים את גישתו של מטבח זה לאוכל
בפרט , ולחיים בכלל .
גליה דור מביאה לקורא הישראלי ספר מקיף על
תרבות האוכל היפני ובו עשרות מתכונים של סושי .
מרקים וסלטים , שדרך הכנתם מוסברת באופן ברור
ומלווה באיורים . כל המרקים והסלטים מתאימים
ביותר כליווי לארוחות סושי , אך ניתן לשלבם בכל
ארוחה ישראלית כתוספת קלה , בריאה וטעימה
להפליא .
מאת : גליה דור
שנה : 2004
הוצאה : מודן
סדרה :
עמודים : 181
מחיר : 39.99 (כולל משלוח)