פלאי המיקרוגל
הקדמה :
את ספר המיקרוגל ראיתי לראשונה בביקור בגרמניה והוא שבה את עיני ביופיו
ובאיכותו . מנסיוני כמנהלת מרכזי הדרכה של “תנובה-אסם” אני יודעת שנשים רבות
מתעניינות בנושא הבישול במיקרוגל , אך הספרות בארץ בנושא זה הינה עדיין דלה .
דומה היה שהספר יענה על הדרישה הגוברת והולכת להדרכה בנושא , ולכן החלטתי
להביאו אל ציבור הקוראים הישראלי .
הספר הנמנה עם סדרת הבישול הידועה של ד”ר אטקר , הותאם למטבח הישראלי .
כרגיל בתרגום של ספרי בישול מתעוררות בעיות כגון כשרות , התאמת מידות
ומשקלות ומצרכים . המתכונים הכלולים בספר זה הותאמו לדרישות הכשרות ונוסו
על ידי צוות מרכזי ההדרכה של “תנובה-אסם” בבשר שעבר תהליכי הכשרה . למדנו כי
יש צורך להקטין את כמות המלח במתכונים המכילים כמות גדולה של בשר , או אלה
המכילים אבקת מרק וגבינות קשות ומלוחות . כמובן שרק הניסיון והטעם האישיים
ידריכו אותכם בתיבול הרצוי . כעצה אישית אני ממליצה לציין בעיפרון לצד המתכון
את השינויים שהוכנסו בהכנתו .
בשל משך הבישול הקצר חשוב מאוד להתייחס בדייקנות לזמנים המצוינים
במתכונים , ולהתאימם לתנאים האובייקטיבים כגון הטמפרטורה ההתחלתית של
המזון , איכותו ומירקמו ( למשל , בשר מבעל חיים צעיר או מבוגר יותר , או זני תפוחי
אדמה שונים הנבדלים זה מזה במירקמם ) .
מידות המצרכים ניתנו הן בנפח כוס והן במ”ל ובגרמים , משום שהכוס האירופאית
מכילה 250 מ”ל ואילו רוב הכוסות הישראליות מכילות 200 מ”ל בלבד . לכן מופיע
ציון המידה בשני אופנים שונים שכמותם זהה .
בספר מצויות תמונות יפהפיות , ובחלקן מופיעים לעיתים ירקות שאינם גדלים בארץ ,
כגון עשבי קישוט ותיבול , אך המתכון בהחלט אינו נפגם בטיבו בשל היעדר אותו
מצרך .
אין ספק כי בעידן המודרני מהווה תנור המיקרוגל חידוש חיוני במטבח הישראלי ,
לאחר שהוכיח את עצמו מזה שנים בארה”ב ובאירופה . הוא חוסך זמן לעקרת הבית
ובתדרוך נכון יכולים כל בני הבית להפיק ממנו תועלת רבה . יתרון נוסף שלו הינו
שהוא שומר על טיב וצבע המזון , והרי האדם באשר הוא אדם אוכל תחילה בעיניו ,
בטרם יגיע המזון אל פיו .
תודתי נתונה לגברת שרה לויאן , שהינה מומחת לבישול בתנורי המיקרוגל המצויים
בארץ .
ולבסוף , לא נותר לי אלא לאחל לכם בישול מוצלח ומהנה במכשיר חדיש זה . בתאבון .
טובה ארן
מאת : טובה ארן
שנה :
הוצאה : מודן
סדרה :
עמודים : 181
מחיר : 39.99 (כולל משלוח)