קיצור תולדות הבישול
הבישול בעולם המערבי עבר שינויים רדיקליים בעשורים האחרונים .
הזמן שאנו משקיעים בבישול הולך ומצטמצם , ועם זאת אנו נהנים
יותר ויותר לדבר על בישול , לקרוא עליו ולצפות בו . סקרים מראים
כי מיליוני בני־אדם מקדישים כיום זמן רב יותר לצפייה בתוכניות
בישול בטלוויזיה מהזמן שהם מקדישים לבישול במטבח , ואוכלים
מזון מוכן .
כדי לגלות את משמעותו של הבישול עבורנו , וגם כדי להשיג כמה
מתכונים טעימים , יוצא מייקל פולן למשימה שאפתנית . הוא
מתחקה אחר ארבעת היסודות הקלאסיים – אש , מים , אוויר ואדמה –
ולומד אצל מומחים על בישול בעזרת כל אחד מהיסודות : אשף
ברביקיו מציג בפניו את קסמה הקדמוני של האש ; שפית במסעדת
יוקרה משיטה אותו ברזי אמנות בישול הקדרה עם מים ; אופה
כריזמטי מגלה לו את סוד האוויר , שבכוחו להתפיח חיטה ולהפוך
אותה ללחם ריחני ; וחבורה של מבשלי בירה , מגבני גבינות וכובשי
חמוצים חושפת בפניו כיצד בקטריות ופטריות שמקורן באדמה
מתסיסות את מזוננו ומחוללות את האלכימיה המופלאה מכול .
קיצור תולדות הבישול הוא שיר הלל לבישול הביתי – אבל לא
רק . ביד קלה ובמבט מלא סקרנות והומור , מערבב פולן את סיפורו
של הבישול בקלחת של היסטוריה , יחסים חברתיים , השלכות
בריאותיות מרחיקות לכת וקורט מדע , ומראה כיצד הבישול שמשנה
את מזוננו , יכול לשנות גם את חיינו .
מייקל פולן הוא מחבר רבי־המכר ‘דילמת השפע’ ו’איך לאכול מה’ ,
שראו אור בעברית בהוצאת מודן .
“בידיו המיומנות של מייקל פולן אנו מקבלים את המדע , ההיסטוריה ,
ההשראה , ולבסוף את המתכון . לא מזיק שהוא גם מצחיק מאוד” – (בוסטון גלוב)
“אין הרבה ספרים שאפשר לומר כי הם משני־חיים… ספרו של מייקל
פולן הוא כזה” – (טלגרף)
מאת : מייקל פולן
שנה : 2017
הוצאה : מודן
סדרה :
עמודים : 461
מחיר : 39.99 (כולל משלוח)