קפה ועוד
קפה שותים כשהוא חם , וגם קר , עם חלב או ללא ,
ממותק או מתובל . שותים אותו במיטה בבוקר , ובשאר
שעות היום . שותים אותו בכל מקום בעולם . קפה שותים
כשרוצים הפסקת שלווה , כשדרוש ריכוז למחשבה ,
כשדרושה אנרגיה וכשרוצים לנהל שיחה רצינית עם חבר .
שותים אותו ביחד , שותים אותו לבד . שותים בבית , בחצר ,
בפיקניק , בבית קפה ואפילו במכונית , בבוקר , בצהריים ,
בערב ובכל השעות ביניהם .
קפה שותים עם קרואסון בארוחת בוקר , עם כריך
בפגישת עבודה , עם עוגה בפגישת חברות , עם קינוח
בתום הארוחה ועם גלידה על חוף הים . בספר מבחר
מתכונים להכנת כל ה”ליד הקפה” , שנוסו בכל שעות
היום , עם כל סוגי הקפה , עם הרבה חברים .
אלינוער רבין כתבה במשך 15 שנים מדור קבוע “אוכל”
במוסף סגנון של מעריב ועשתה לה מוניטין בתחום
הקולינרי . כתבה וערכה ספרי בישול רבים , ביניהם “עוף” ,
“בשר” , “חצילים” , “רושפלד” , “פירות” , “מטבח השף” ,
ואחיו הצעיר “40 עד 40” , “ארוחת בוקר” , “השוקולד
שלי” ובשיתוף עם יואלה פטרון את הספר “שולחנות
ערוכים” . כיום משמשת ראש הסניף התל אביבי של
ארגון “סלאופוד” .
אילן שנהב המייסד של רשת קפה הקרויה על שמו ,
שידרג את תפיסת איכות הקפה בארץ מ-‘נס על חלב’
לאספרסו ולקפה מסחר הוגן FAIR TRADE . הוא הביא
לתל אביב את בשורת הקפה האיכותי ובחר להתמקד
בפולים מעולים שרקח . אילן הראה לשוק שיצירתיות
בקפה וחדשנות הולכים יחד , וגרם לשיפור איכות הקפה
בארץ לאחת הדרגות הטובות בעולם . בצד עיסוקו כמלווה
לעסקי קפה אחרים הוא הוביל את נציגי ישראל להישגים
בתחרויות קפה שונות בעולם ומשמש יו”ר האיגוד
הישראלי לקפה .
מאת : אלינוער רבין , אילן שנהב
שנה : 2010
הוצאה : אלינוער רבין – שיאים בע”מ
סדרה :
עמודים : 189
מחיר : 39.99 (כולל משלוח)