משפחה , חברים ואוכל טוב – כרך 3
האורחים בדרך – הכל על השולחן (מתוך הספר…)
ספר זה , שלישי בסדרה על קולינריה חלבית , בנוי מתפריטי אירוח
שלמים , עם הרבה הצעות וחלופות . המתכונים משתנים בהתאם
לנסיבות . ועל “שולחן המתוקים” מעדני חלב ושוקלד , גבינה
ופירות יפהפיים למראה .
לא פסחנו לא על “מזנון שמנת” לשבועות , לא על בראנץ’ אמריקני
של גבינות-שמנת ואומלטי גבינה ותפוחים ולא על ערב אירוח
ישראלי טיפוסי , ובו הצעות מעניינות . גם ארוחת הבוקר הישראלית
לבשה בספר זה פנים חדשות ומרתקות : שזיפים שחורים בגבינה ,
עוגת שמנת קלאסית , “סיגרים” עם עלי ריחן וגבינת פרמזן וטוסט קישואים וקממבר .
מי שרוצה יוכל לגוון בארוחה ספרדית-ירושלמית לבוקר שבת : בורקס , פסטלים , מעדן אורז בחלב ,
פריטדה של גבינות וירקות ומה לא .
ומה רע בלאסוף אורחים סביב סיר של מרק בוטנים בשמנת ? או מרק תירס ותפוחי אדמה . כל החלופות
מפורטות בספר זה , בתוספת לחם-גבינה חם טרי .
שולחן תה של אחר הצהריים הוא הזדמנות נפלאה לערוך שולחן צבעוני ואלגנטי בחטיפים חלביים
קטנטנים : טוסטים קטנים עם שקדים וגבינה , “מגדל” חביתיות , קרואסוני גבינה מאפה בית וגם
לחמניות רוויון פשוטות .
מי ששמע על ערבים של “ראקלט” , ארוחת-גבינה מותכת טקסית ומרתקת , מוזמן לעקוב בספר זה
אחרי כל שלבי ההכנה (הפשוטים להפליא) ובכלל זה עריכת השולחן .
תמצאו גם ארוחה חורפית סביב מחבת אחת : כולה מושתתת על מנה משביעה של תפוחי אדמה ,
גבינות , בצל ובצים . צריך רק לצרף סלט ירוק בצד .
ואל תדאגו , לא שכחנו להציע לכם קפה ועוגה , והמבחר הוא לא קטן ולא שגרתי .
בספר זה יושם דגש רב על עיצוב המנות , על שולחנות האירוח ועל צילומם , כדי שהקורא יבין ,
באמצעים פשוטים , מה אמור להתקבל מתחת ידיו , ואיך אפשר להגישו לשולחן , ואל מה לצרפו .
וגם אם אתם שניים , אחרי יום עמל , תמצאו בספר ארוחות פשוטות , גדושות ירקות וגבינות , שחושבו
במיוחד עבורכם .
בתיאבון , נירה רוסו .
מאת : נירה רוסו
שנה :
הוצאה : מועצת החלב
סדרה :
עמודים : 111
מחיר : 39.99 (כולל משלוח)