בישול עם יין
אפשר , כמובן , לבשל בלי יין . כן גם אפשר ללבוש חליפות
או שמלות משקי קמח או סוכר ; לבנות בית מבקבוקי
חלב ; לגשת אל אלוף-העולם באיגרוף ולתת לו סטירת-
לחי בלא שום התגרות מצידו ; או לנצח את אשתך בוויכוח .
כן , אפשר – אבל מי מעוניין בכך ?
ראשית , הבה נראה מה עושה היין לתבשיל . כאשר מבשל
אדם עם יין , לא טעמו של היין עולה בפיו , אלא טעמו
המיוחד של המזון עולה ומשתחרר בזכותו של היין .
היין מאזן את המרכיבים ויוצר זיווגי-טעם המשגעים את
החיך . (אם ברצונך לדעת מה זה זיווג-טעם , נא לחשוב על
נקניקיות וחרדל , או מרק-עוף וכופתאות , או קפה ועוגה) .
אף אם סוג הבשר שבידך נחות בערכו , השרייתו ובישולו
ביין מוסיפים לו רכות ועדנה .
השימוש הנכון ביין בשעת הבישול הופך מאכל פשוט של
יום-יום למלאכת-מחשבת – משהו שלא חשדת כלל כי
קיים בתוך התבשיל . איזה תכונה נסתרת עולה לפתע מן
המזון המבושל ביין . והרי הכרת קודם את המאכל הזה
לחוד ואת היין לחוד – והנה , זיווגם ביחד יצר אותה
מהות חדשה , מפתיעה .
בספר זה מגיש מוריסון ווד – מומחה עולמי בשטח זה
– לקורא המבקש הרפתקאות-בישול חדשות ומרנינות ,
מאות מתכונים שהוכנו עם יינות – מנות ראשונות ומרקים ,
דגים ובשר , ירקות וסלטים , ביצים וגבינות ופרפראות
לקינוח . על כולם ייסוך היין קורטוב מטעמו – ומסודו .
מאת : מוריסון ווד
שנה :
הוצאה : לדורי
סדרה :
עמודים : 155
מחיר : 29.99 (כולל משלוח)