עוגות לכל חג – חנה שאולוב
מתוך הקדמה :
כל החגים שלנו הם אירוע בצוותא של משפחה וחברותא , ואין כעוגה
להנות את החיך בסיום ארוחה של חג או במפגש של אחר-הצהריים .
בכל חג שואלת את עצמה המארחת במה לחדש הפעם ואיזה עוגה להכין ,
כך שיהיו בה סממנים מאפיינים
בספר זה קיבצתי למעלה מ-70 מתכוני עוגות חג . עוגות ביתיות
אמיתיות , ללא תחליפים סינתטיים . המתכונים מבוססים על העיקרון ,
שעוגה ביתית לא תיראה לעולם כעוגה שמוצאה מהקונדיטוריה , דווקא
כיוון שהחומרים בה הם “על אמת” , והיא אינה סובלת מעודף קמח ,
אבקת-אפייה או צבעים מלאכותיים . קורה שהעוגה נמוכה , ודווקא עוגות
נמוכות הן הטעימות ביותר , בתנאי שמכינים אותן על פי ההוראות . קורה
גם שאופים עוגה בתבנית גדולה מדי , והדבר גורם לה שתהייה נמוכה יותר ,
אך טעמה אינו נפגם .
יש חגים המאופיינים בבהירות בטעמים ובמרכיבים שונים . הדבש –
שייך לראש השנה , הפרג – לפורים , הגבינה – לשבועות ואילו העוגות
ללא קמח – לפסח
אך יש גם אירועים שמאפיינות אותם שמחת חג , ההתכנסות בצוותא או
האכילה בחיק הטבע . על כן כללתי בפרק “סוכות” עוגות שקל לחתוך אותן
ולהגישן בסוכה , ואילו ליום העצמאות אספתי מתכוני-עוגות שטוב לקחת
אותן לפיקניק , אך גם עוגות המתאימות למסיבה .
ויש גם אירועים חגיגיים שאינם חלים במועדי-ישראל . ילדים רבים
שואלים את עצמם מה להכין ביום האם , ואמהות לעומתם , מחפשות גיוון
וחידוש לימי-הולדת . על כך עונה פרק “אירועים מיוחדים” – בהצעות
רבות , חגיגיות וקלות להכנה . חשוב לזכור שאפשר בהחלט להעביר עוגות
מחג לחג ועוגת שוקולד חגיגית המתאימה לאירוע מיוחד , תתאים מאוד גם
לחג-הפסח , כי אין בה קמח . כל העוגות “הולכות” נהדר עם שבת וקפה של
אחר-הצהריים
לעומת זאת – רבות מעוגות החג היפות מתאימות להגשה בכל אירוע
חגיגי , כך שכדאי לדפדף בספר כולו לפני שמחליטים על הכנת עוגה
מסויימת לאירוע מסוים .
הצילומים הם כלי עזר המבהיר כיצד העוגה נראית , אך במקרים רבים
אפשר לבחור בתבנית אחרת או בעיטור אחר , המשנים את פני העוגה .
האפשרויות מפורסמות במתכון עצמו .
שיהיה לכם חג שמח .
מחיר : 39.99 (כולל משלוח)