עוגיות ביתיות
מתוך ההקדמה של הספר :
קופסה נאה של עוגיות היא תוספת של קישוט לכל מטבח – היא גם
מבטיחה שלעולם לא תיהיה לכם תחושת “בית ריק” בבוא אורחים בלתי
צפויים . תמיד תוכלו לשלוף מתוך הצנצנת עוגיות ביתיות משובחות
לכיבוד אורחים , לכוס קפה , לפיקניק , לחייל בצבא , למתנות , לילדים
ולחבריהם . לכל מטרה . על כן כדאי לגשת לאפיית עוגיות כשאנו
נינוחים ופנויים , ולאו דווקא סמוך לאירוח או לאירוע מסויים . ההכנה
אמנם דורשת זמן – אך היא פשוטה וקלה , וכאשר נצמדים להוראות –
התוצאה הנפלאה מובטחת .
אז נותר רק לגדוש קופסת עוגיות יפה , ולהתרווח בהרגשה ש”יש
כיבוד”.
במטבחי אני נוהגת להציב את הקופסאות הנאות ביותר כדי לאחסן
בהן את המשובחות שבעוגיות , (רעיונות לכך אפשר לשאוב מצילומי
הקופסאות בספר זה.)
אין סוף למגוון העוגיות : החל מ”המיוחסות” והעשירות הממולאות
ומעוטרות בקרמים שונים , דרך עוגיות “בריאות” המלאות בכל טוב מן
הטבע , ועד עוגיות פשוטות ופריכות . לכל סוג טעמו וייתרונותיו , וכל
אופה בוחר לו את הקרוב אליו . בספר כללתי יותר משבעים מתכונים –
אך למעשה אפשריות הגיוון הן בלתי נדלות , כיוון שניתן להשתמש
בעיטורים ובציפויים השונים למגוון רב של בצקי עוגיות . אפשר לעטר
עוגיות בקרם שוקולד במקום באבקת סוכר וכן הלאה , על פי חוש
היצירה , הדמיון , וההוראות המדוייקות שבספר זה .
ולפני האפייה – שימו לב לכמה כללי זהב :
- מאחסנים את העוגיות בכלים סגורים הרמטית רק לאחר שהצטננו
אחרת הן יתרככו . - אופים את העוגיות בתנור מחומם מראש , (מלבד עוגיות יוצאות
דופן שלגביהן מצויין בפירוש לנהוג אחרת). - בוזקים את העוגיות באבקת סוכר רק לאחר שהצטננו מעט .
- חשוב לזכור שלא כל עוגה מזהיבה , ויש גם עוגיות בהירות מאוד
(כמפורט במתכונים)
וככלל , יש לזכור שעוגיות הן עניין של אימון , ניסיון והכרת התנור
הביתי . האופה המתחילה חייבת לעבוד בתיאום עם התנור הפרטי שלה ,
גם אם האפייה הראשונה תיועד לבעל ולילדים ולא דווקא לאורחים
רשמיים . האפייה הבאה תיהיה כבר קלה ומדוייקת .
בספר זה קיבצתי את מיטב מתכוני העוגיות שבמטבחי – כולן
ביתיות , פשוטות להכנה , ומכל הלב . הכינו אותם במעט סבלנות ובהרבה
חיבה . ההצלחה מובטחת . – חנה שאולוב
מחיר : 39.99 (כולל משלוח)