ספר היין
איך לאחסן יין ? כיצד לפתוח בקבוק של שמפניה ? מהו משקע ומהי פעולת החדרור ? מהם הענבים האציליים ואילו יינות מפורסמים
מייצרים מהם ? מהו בציר טוב ומה קורה לענבים בהגיעם ליקב ? אילו יינות טובים יש בארץ וכיצד בוחרים אותם ומצננים אותם , ולאיזה
גביע מוזגים אותם ? איך מתאימים יין לאוכל וכיצד בוחרים יין במסעדה ? איך טועמים יין ומתי מגישים אותו , ומדוע משהים את הבקבוק
לאחר הפתיחה ?
בשנים האחרונות החל הישראלי לגלות את קסם היין . יותר ויותר מתוודע הוא ליינות משובחים , פרי ההתפתחות הטכנולוגית ביקבים
בישראל . טבעי אפוא שהוא שואף להבין את ההיסטוריה , התרבות , הפיוט והקסם שביין ואת תהליכי ייצורו , ביקבוקו והתבגרותו ,
ולדעת איזה יין להתאים לכל אירוע וכיצד לקרוא את המידע הצפון בתווית שעל הבקבוק .
על כל זאת , ועל הרבה יותר , עונה ספר זה – מדריך רחב , מרתק , מפורט וגדוש מידע , הראשון מסוגו בישראל . הספר מדריך את הקורא
בעולם היין , שלב אחר שלב , ושזור בסיפורי היין האישיים והמרתקים של המחבר . הספר מיועד לאוהבי היין , לאניני החיך ולכל
המבקשים לדעת יותר על הנוזל הנפלא בבקבוק שזה עתה פתחו .
מאת : מיכאל בן-יוסף
שנה : 1991 (הדפסה שלישית)
הוצאה : כתר
סדרה :
עמודים : 220
מחיר : 39.99 (כולל משלוח)