אמנות הבישול הביתי – מאכלי בשר
מתוך הספר : הקדמה…
אין פלא , כי בשר נחשב ע”י רוב בני-האדם כיסוד של תזונה טובה וכי מנת בשר מקובלת
כבסיס של ארוחה ראויה לשמה , ולפחות בארוחה היומית העיקרית . יש סיבות אחדות המצדיקות הערכה זו :
- מהבחינה התזונתית , הבשר הבא מריקמת שרירים מספק חלבונים מושלמים ,
המכילים את כל חומצות האמינו (אבני המיבנה של החלבונים) החיוניות בשביל האדם ואשר אותן
אינו מסוגל גוף האדם ליצור (או לסנתז בשפת הכימאים) ממזון אשר בו הן חסרות . במובן זה
עולה הבשר על כל מצרך מזון צמחי יחיד , וזאת , דרך אגב , הסיבה שהצמחונים חייבים לגוון את
התפריט שלהם ע”י אכילת מצרכי מזון ממקורות שונים , כדי להשלים את חומצות האמינו החסרות
במצרכים הבודדים (חלבונים מדגנים , קטניות , אגוזים וירקות שונים) ולמנוע ע”י כך ליקויי
בריאות רציניים .
- הטעם והניחוח של בשר המבושל בשיטות השונות אהוב על רוב הבריות (לפחות יש
כאן התאמה בין הטעם המושך והערך התזונתי הגבוה , דבר שאינו קיים תמיד במאכלים שונים
אחרים , כגון ממתקים או משקאות חריפים) . עמי המזרח הרחוק , אשר התפריט שלהם צמחוני
בעיקר , פיתחו במשך הדורות תוספות טעם המזכירות את ניחוח הבשר המבושל או מרק הבשר
מחומרים צמחיים , ובעיקר מסויה (רוטב סויה וכו’) , כדי להקנות לתבשילים התפלים המוכנים
מאורז , ירקות וכו’ טעם דומה לבשר .
- הגיוון המירבי לתפריט , הניתן להשיג ע”י בחירת סוגי בשר שונים , שיטות בישול
שונות , צורות חיתוך והכנה שונות , ושילובם עם מצרכי מזון צמחיים – הנו יתרון חשוב ביותר .
- מאכלי בשר משביעים יותר , בדרך כלל , מאשר מאכלים אחרים בעלי אותו הערך
הקלורי , זאת אומרת הם נותנים הרגשת שובע לתקופה ארוכה יותר . זה מתפרש ע”י הזמן הארוך יותר
הדרוש לעיכול הבשר בקיבה , וכל זמן שהיא מלאה , אין הרגשת הרעב מעיקה . לכן קל יותר
לשמור על דיאטה דלת-קלוריות לאלה הרוצים להרזות – אם היא מבוססת על בשר בעיקר .
יחד עם כל המעלות החשבות הנ”ל , אין להגזים באכילת בשר ,
ובמיוחד עם זה בא על חשבון מצרכי מזון אחרים …….
מחיר : 29.99 (כולל משלוח)