בישול בלקני
ארצות הבלקן – הכוללות את יוון , אלבניה , תורכיה האירופית ,
בולגריה , יוגוסלביה ורצועה מדוברוג`ה – היו תחת שלטונם של
המושלים העות`מנים במשך 400 שנה , ולכן חלק גדול מתבשיליהן
הושפעו מהמטבח העות`מני העשיר. המשורר התורכי רוואני
תיאר באחד מחיבוריו מה אכלו הסולטנים במשתאות שערכו:
“גרגרי אורז כפנינים , עוף צלוי רוקד בחדווה למראה היין ,
נקניקים ערוכים כנחשים השומרים על אוצר , בורקס השמים
ללעג את השמש , קדאיף כאהובה כסופת גזרה , נקיקים ערוכים
כנחשים השומרים על אוצר“ ותבשילי בשר ברוטב המתוארים
“כקדוש המשיט את מרבד התפילות שלו על פני המים“.
מחיר : 39.99 (כולל משלוח)